Saueleitinga sep. 2012

Utsikt opp til Laggodalen med Laggoelva.


Her i dette naturskjønne området har vi sauene på beite, helt til ca. 3 mil hjemmefra. Det er mye skog i området, og det gir utrolige flotte farger om høsten.

  På tur hjem til Nervei med sauene. Vi har kommet opp på høyfjellet og har muligheten for å ta bilder.  I den første gruppen av sauer vi fant på beite var det en rein sammen med dem,en 1 års bukk. Vi prøvde å jage den vekk, men den holdt seg til sauene.
   
Tror den må ha vært en god stund sammen med sauene for  de beitet rolig sammen og reinen fulgte hele tiden med sauene.
Den fulgte med helt hjem, og var sammen med sauene inne på jordene i nesten 14 dager, helt til vi tok inn sauene i fjøset for sortering. Reinen sees i midten av bildet.

Nå har vi gått i noe over  time fra Laggo. Gjeterhunden Jaro gjorde en kjempejobb på hele saueleitinga, der det er mye skog og uoversiktlig mister han kontakten og kontrollen med sauene og menneskene noen ganger.

Men oppe på fjellet går det som en lek.
Tror sannelig det var en ekstra motivasjon for Jaro å få gjete på en rein også!

Nedstigningen ved Sukkertoppvannet.
Herfra bare ca.en liten halvtime til Nerveidalen. Godt å snart komme hjem etter en litt slitsom, men flott tur. Været var veldig fint de første dagene med sol og lite vind. Ett par dager regnet det en del, men da vi skulle hjem var det delvis skyet og ikke vind,det vil si; ett flott turvær! 

Hver høst er saueleitinga en stor naturopplevelse for oss, og det gir krefter og overskudd å ferdes i slik fin natur. 

Kommentarer

 1. Kor fine bilda ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.
   Ja, det blir fint med slik vakker natur med sauer, rein og gjeterhund!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen